Статті

Вітамін С

Чи помічали Ви тенденцію популярності сироваток з вітаміном С? Все частіше косметичні бренди створюють “пілюлю” від тьмяності, пігментації, нервіного тону, зморшок, і обв’язково в цих  засобах присутній вітамін С. Чи така висока ефективність даного компоненту як про нього говорять? Читайте далі..

Насамперед, що ж таке вітамін С?

Вітамін С – “потужний” антиоксидант, який може нейтралізувати вільні радикали, сприяє природному процесу регенерації, який допомагає  відновлювати пошкоджені клітини шкіри. Боротьба з вільними радикалами важлива не тільки для того, щоб стримувати ознаки передчасного старіння! В нейтралізації вільних радикалів, вітамін С може також допомогти захистити шкіру від передракових змін, викликаних УФ – опроміненням. Іншими словами, антиоксиданти допомагають зберегти клітини здоровими.

 

Який функціонал вітаміну С?

Окрім своєї антиоксидантної властивості, цей компонент має безліч інших переваг:

  • Бере участь у синтезі колагену, що у свою чергу є гарантом антиейдж ефекту.
  • Посилює дію сонцезахисного крему, працюючи в симбіозі з ним. Тому засоби з вітаміном С показані для використання у денний час.
  • Знижує синтез меланіну, сприяє освітленню пігментації та постакне, вирівнює загальнй тон обличчя.
  • Являється відлущуючим агентом (у формі Ascorbic Acid), “полірує” обличчя, роблячи його гладеньким та сяючим.
  • Укріплює стінки судин, що актуально для чутливої шкіри з почервоніннями, куперозом та розацеа.
  • Покращує клітинний імунітет.

 

Кому звернути увагу на засоби з вітаміном С?

Вітамін С – універсальний компонент, який потрібен усім починаючи з 20 років. У 20 років, умовно кажучи, цей компонент буде діяти на боротьбу з нервіним тоном, надавати здорового кольору обличчя, усувати сліди втоми та стресу. А ось вже у 35-40+ вітамін С – це серйозний протектор ваших клітин і помічник у вироблені колагену, та в контексті антивікового догляду.

 

Найпопулярніші форми Вітаміну С

  1. Аскорбінова кислота (ascorbic acid, AA) –  “золотий стандарт”, найактивніша кисла форма, ефект можна помітити миттєво. Проте, це нестабільна форма, дуже чутлива до окислення.

  2. Аскорбіл пальмітат (ascorbyl palmitate) – некисла форма, а тому діє м’яко, низький ризик подразнення шкіри. Неефективна в контексті роботи з пігментацією.

  3. Тетрагексілдеціл аскорбат (tetrahexyldecyl ascorbate) – стабільна форма, перетворюється в аскорбінову кислоту при нанесені на шкіру.

  4. Аскорбілфосфат магнія (magnesium ascorbyl phosphate) – стабільна некисла форма, підходить для чутливої шкіри.

  5. Аскорбілфосфат натрія (sodium ascorbyl phosphate) – має протизапальну, антибактеріальну властивість.

 

Найбільш досліджуваною та найрозповсюдженішою формою вітаміна С являється аскорбінова кислота, чудовим прикладом класичної сироватки з даною кислою формою  Картинки по запросу "[MA:NYO] White Vita C Liquid Serum"Manyo Factory White Vita C Liquid SerumОсвітлююча сироватка помітно покращує колір обличчя і робить його більш однорідним, бореться з почервонінням, відбілює пігментацію і пост-акне, а також регулює вироблення меланіну. Сироватка насичує шкіру вітамінами, має антиоксидантну дію, тонізує, дарує шкірі яскравість і здорове сяйво.

Сироватка складається з двох субстанцій – концентрованої есенції і порошку в вітаміном С. Для збереження корисних властивостей вітаміну С порошок в чистому вигляді зберігається в окремому клапані, який знаходиться в ковпачку продукту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *